Het geheim van de keukenmeid

Ik ben zelf dol op koken, bakken en alles wat er verband mee heeft. Nu is koken iets wat de mens al eeuwen doet. Dit keer heb ik het boek het geheim van de keukenmeid voor jullie. Het geheim van de keukenmeid is een kookboekje met recepten uit de 18e eeuw.

Het geheim van de keukenmeid

Het

Het boek

Het begint met een introductie over de soorten gerechten die binnen het hoofdstuk worden behandeld. Ieder hoofdstuk eindigt met extra informatie over verschillende onderwerpen waar de keukenmeid of vrouw des huizen rond om het eten mee te maken had. Een paar van de onderwerpen die aan bod komen zijn de boodschappen, keuken en de moestuin.

De kaft van het geheim van de keukenmeid. Recepten uit de rijke keuken van de 18e eeuw.

In het boek staat ook een QR-code die je naar de website voert die extra informatie geeft bij het boek. Op deze website vind je ook de lijst van 18e-eeuwse kookboeken die zijn gebruikt.

Mijn mening

Nu mijn menig over het boek. Mijn voorliefde voor koken maakt het natuurlijk dat ik alle kookboeken leuk vind. En ja de recepten zijn grappig in het boek, maar voor mij is het toch de informatie er om heen die het nog leuker maakt. Net als met alle recepten zou je ze vast op internet kunnen vinden, maar het hebben van een fysiek boek heeft gewoon wat. Het boek kostte mij Bol.com en dat vind ik een redelijke prijs.

In het boek staan geen illustraties van de gerechten, maar wel afbeeldingen van schilderijen uit de 18e eeuw die bij het onderwerp passen. En deze afbeeldingen maken het boek levendig. Afbeeldingen van de recepten zijn wel op de website te vinden die bij het boek horen.

Disclaimer

Nog even een disclaimer ik heb dit boek zelf gekocht, en krijg geen geld van de auteur of uitgever voor deze review. In dit artikel heb ik wel een

Geef een reactie