Boek review: Sapiens

In dit artikel geef ik jullie weer eens een boek review, dit keer het boek Sapiens. Sapiens is de bestseller van Yuval Noah Harari, maar omdat veel mensen een boek lezen is die dan meteen de moeite waard? In dit artikel geef ik mijn mening over het boek Sapiens.

De voorkant van het boek Sapiens een kleine geschiedenis van de mensheid.

Sapiens heeft als ondertitel: een kleine geschiedenis van de mensheid. Die ondertitel is een goede samenvatting van het boek. De titel Sapiens verwijst ook naar de naam Homo Sapiens. Homo Sapiens dat zijn wij de moderne mens. Het boek neemt je mee op een reis door de tijd om de geschiedenis van de mensheid en de moderne mens te ontrafelen.

Waar gaat het boek Sapiens over?

Het boek begint bij het ontstaan van de verschillende mensachtige in het continent Afrika. Het neemt je mee door de ontwikkeling van deze mensachtige tot de moderne mens de Homo Sapiens. De belangrijkste punten uit de menselijke geschiedenis worden behandeld en uitgelegd. Zo wordt er uitgelegd waarom mensen ooit boer zijn geworden. In het boek wordt dit het grootste drama dat de mensheid ooit is overkomen genoemd.

In het boek komen veel onderwerpen die de mensheid bezighoudt behandeld. Denk daarbij aan hoe geld is ontstaan of het ontstaan/ de geschiedenis van geloven of het kapitalisme. Het boek legt deze complexe onderwerpen zo goed mogelijk uit met verschillende voorbeelden.

Over de schrijver

Het boek is geschreven door Yuval Noah Harari is een Israëlische historicus en futuroloog. Een futuroloog is een wetenschapper die zich bezighoudt met de toekomst. Het boek Sapiens is in 45 talen uitgegeven en heeft meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht. Yuval Noah Harari is dus geen archeoloog maar hij heeft in het boek Sapiens gebruik gemaakt van data verzameld door archeologen.

Mijn review

Het boek Sapiens is naar mijn mening een goed geschreven boek die moeilijke onderwerpen begrijpelijk maakt. De boodschap van het boek is best confronterend en hou ons (de mens) een spiegel voor. Het boek zet je aan het denken. Het is geen licht en luchtig boek dat je even leest. De onderwerpen zijn best complex en ook al wordt het goed uitgelegd moet je er zelf ook over denken. Ik heb het boek zelf via Sorytel geluisterd en dat kan ik echt aanraden. Ik ben zelf fan van luisterboeken aangezien ik ze kan luisteren terwijl ik andere dingen doen. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen/ geluisterd,  ik kan het boek zonder probleem nog eens lezen. Mocht je nu luisterboeken ook een goed idee vinden via deze link ga je naar de Storytel – App.


Ik heb op deze blog meerdere boek reviews gedaan, maar mijn favoriete boek archeologie boek blijft toch het boek onder onze voeten.  Maar vind je archeologie nu leuk kijk dan ook eens naar het boek de minibijbel archeologie.

Disclaimer

Nog even een disclaimer ik heb dit boek zelf gekocht, en krijg geen geld van de auteur of uitgever voor deze review. In dit artikel heb ik wel een link naar het boek bij Bol.com en de app van Storytel geplaatst. Als je interesse hebt in dit boek kan je via de link naar de pagina van Bol.com. Als je dan besluit de Sapiens te kopen via Bol dan krijg ik hier een kleine commissie als je mijn link gebruikt. Dit kost jou geen cent, maar je zou mij zeker helpen als je het boek via mijn linkje koopt, in plaats van rechtstreeks via Bol. Of als je al van plan was om Sorytel te proberen als je de app dan installeren via mijn link, dan krijg ik er een paar cent voor dat ik kan gebruiken het onderhoud van deze website.

Geef een reactie