Cookie’s en privacy

Volgens de nieuwe wet op de privacy ben ik verplicht om jullie mijn lezers te informeren over hun privacy en cookie’s.

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Het IP-adres wordt vervolgens geanonimiseerd en ik kan deze niet inzien.

Hieronder staat een wettelijk verplichte uitleg over de cookie’s waar ik gebruik van maak en ook wat ik hier mee doe. Daaronder heb ik zo duidelijk mogelijk proberen te beschrijven wat jou recht is. En hoe je de cookie’s van je computer kan verwijderen.

Wat is een cookie?


Ik maak op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd. Dit bestandje wordt  door de browser op de harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Op mijn website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook of Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Ik heb daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook of Twitter (deze wijzigen ze regelmatig dus ik kan er niet veel meer over zeggen) om te lezen wat zij met je (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Omdat ik graag willen weten hoe mijn bezoekers de website gebruiken, gebruiken ik Google Analytics. Hiervoor worden cookies door Google geplaatst. De informatie die hiermee wordt verkregen analyseert Google voor mij zodat ik mijn site en artikelen constant kan verbeteren. Jouw IP-adres wordt geanonimiseerd. We kunnen je daarom niet persoonlijk herleiden.

Google zal de verkregen informatie enkel met derden delen wanneer zij hiertoe wettelijk verplicht worden.

Jou rechten

Zoals je ondertussen misschien al wel weet heb je het recht om de door mij verzamelde gegevens over jou in te zien en te laten veranderen/verwijderen. Omdat je IP- adres word geanonimiseerd gaat dit in mijn geval om je e-mail adres en naam dat je via het contactformulier hebt achter gelaten. Heb je via het contact formulier contact met me opgenomen en wil je dat ik je e-mail adres en naam verwijder dan kan je dat aangeven via het contact formulier of door direct een e-mail te sturen naar archeolife.blog@gmail.com.

Cookie’s verwijderen

Je ziet waarschijnlijk bij iedere website die je bezoekt de meldeing dat er gebruik wordt gemaakt van cookie’s. Nu heb ik je proberen uit te leggen wat cookie’s zijn. Wil je er meer over weten kijk dan bij de consumentenbond op de website, daar komt ook het meer en deel van mijn cookie kennis vandaan. Op hun website vind je ook informatie hoe je de cookie’s kunt verwijderen.

En om aan alle wettelijke kaders te voldoen en met het idee beter te veel infornmatie dan te weinig de volledige cookie verklaring klik hier.

Meer informatie over cookies is te vinden op de onderstaande links.

ICTRecht: Achtergrond Cookiewet
Consumentenbond: “Wat zijn cookies?
Consumentenbond: “Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: “Cookies verwijderen
Consumentenbond: “Cookies uitschakelen