Boek review: De eerste gouden eeuw

Dit keer weer een boek review over een “archeologisch” onderwerk. Namelijk het boek

De eerste gouden eeuw

De tekst word mooi geïllustreerd. De afbeeldingen in de tekst zijn zwart-wit, maar in het midden van het boek zitten een aantal fotopagina’s waar de afbeeldingen in kleur zijn weergegeven.

Het boek Over de auteur

Luuk van der Tuuk is een Nederlandse historici die zich heeft gespecialiseerd in de vroege Middeleeuwen van Noordwest-Europa en hij werkt als conservator in het Dorestad museum in Wijk bij Duursteden. Het boek de eerste gouden eeuw en zijn gelijknamige proefschrift is in 2013 bekroond met de W.A. van Es prijs voor het beste historische boek van 2013. De W.A. van Es prijs word ieder jaar tijdens de Reuvensdagen, het grootste archeologische congres van de lage landen. De prijs word uitgereikt door een jury van vakspecialisten/ archeologen.

Mijn mening

Nog wel een kleine opmerking voor de studenten. Dit boek bevat wel een literatuurlijst, maar in het boek staan geen verwijzingen, dus let daar wel bij op voordat je dit boek gaat lezen voor je werkstuk. Het hoeft geen probleem te zijn voor jouw opleiding, maar ik vind het zelf altijd prettig om ook de bronnen voor bepaalde feiten te kunnen controleren.

Disclaimer

Nog even een disclaimer ik heb dit boek zelf gekocht, en krijg geen geld van de auteur of uitgever voor deze review. In dit artikel heb ik wel een

Geef een reactie