Het hunebedcentrum

Dit is het eerste artikel in een nieuwe serie met “archeologische” uitjes. Het begrip archeologisch uitje ga ik geen betekenis geven zodat ik het kan rekken zo als ik wil. Maar dit keer wil ik jullie mee nemen naar het Hunebedcentrum. Een leuk, schattig en leerzaam museum over Het Drentse Hunebed, al komen ze ook voor in Groningen en Friesland.

Disclaimer

Voordat ik jullie vertel over het hunebedcentrum wil ik even heel duidelijk maken. Ik word op geen enkele manier gesponsord of betaald door het hunebedcentrum ze weten zelfs niet dat ik dit artikel schrijf. Ik ben, met mijn vriend, op onze eigen kosten naar het hunebedcentrum gegaan en ik dacht, als je mijn website leest dan vind je het vast leuk om naar historische/ archeologische musea te gaan.

Het hunebedcentrum

Het hunebedcentrum is een museum dat volledig draait om de hunebedden en hun bouwers. De hunebedden werden in de Prehistorie gebouwd door mensen die wij het trechterbekervolk noemen. Je kunt vast raden hoe hun bekers er uit zagen.

Hunebedden werden gebouwd als collectieve grafkamers. Het hunebedcentrum is gebouwd bij Nederlands grootste hunnebed (dat is niet het hunebed in de foto, die foto was te donker geworden 🙁 )

Het museum is meer dan allen hunebedden, ook is er een openlucht gedeelte waar ze prehistorische huizen/tenten en gebouwen nagebouwd waar je vaak in kan rond kijken.

Mijn menig

Ik was al eens in het hunebedcentrum geweest tijdens mijn studie en ik heb mijn vriend er naar toe gesleept, dus zegt dat genoeg?

Ik vind het een echt leuk en schattig museumpje. Het is klein maar fijn, maar je bent er geen dag aan kwijt. Bepaal zelf maar of dat goed is of niet. In 2021 betaal je € 12,50 en dat vind ik het helemaal waard. Ik heb zelf geen kinderen, maar er waren best veel families met kinderen (maar het was niet druk of zo) en er zijn ook activiteiten voor kinderen en zij die zich nog kind voelen. Dus ik voel me best comfortabel om te zeggen dat het een kind vriendelijk en zelfs leuk is voor kinderen.

Als ik een minpunt moet noemen dan is het wel de locatie. Het hunebed centrum ligt namelijk in Borger in Drenth. Maar als je in de buurt bent of een ritje in de auto niet erg vind dan raad ik het zeker aan. Kijk dan ook op hun website want op dit moment moet je nog van tevoren reserveren, klik hier.

Geef een reactie