Onder onze voeten boek review

Het is weer december en dus tijd voor cadeaus. Heb jij net zoveel moeite met het bedenken van cadeaus voor anderen als ik? Dan heb ik misschien een idee als je iemand kent die geïnteresseerd is in archeologie. Het boek onder onze voeten kan een mooi cadeau zijn deze feestdagen of als presentje aan je zelf. Lees hier verder mijn review van dit boek.

Onder onze voeten

Het boek onder onze voeten geeft een inkijk in de Nederlandse archeologie. Geschreven door Evert van Ginkel en Leo Verhart. Evert van Ginkel is archeoloog en schrijver van verschillende boeken over de Nederlandse archeologie. Leo Verhart was conservator van het Rijksmuseum van oudheden en werkt tegenwoordig voor het Limburgs museum.

Het boek begint met de oudste vondsten uit Nederland namelijk vondsten van de Neanderthalers. En eindigt met de meest recente archeologie namelijk WOII-archeologie. In 334 pagina’s wordt de archeologie van Nederland verteld aan de hand van mooie foto’s en illustraties.

Methoden en topvondsten

Het boek onder onze voeten is zo geschreven dat het voor een breed publiek toegankelijk is. Het boek legt verschillende onderzoeksmethoden duidelijk uit maar gaat er ook niet te diep op in.

Bijzondere en bekende vondsten komen zeker aan bod. Denk bijvoorbeeld aan het mannetje van Willemstad of Trijntje. Maar ook het meisje van Yde en het Gorden masker komen aan bod.

Verplichte leeslijst

Ik was tijdens mijn eerste jaar verplicht om dit boek te lezen voor het van inleiding in de archeologie. Maar door de manier hoe het boek is geschreven en de vele plaatjes was dit geen straf. Het boek is duidelijk geschreven en geeft veel informatie.

Onder onze voeten al 10 jaar oud

Het boek is al wel bijna 10 jaar oud waardoor de laatste vondsten er natuurlijk niet in staan. Toch vind ik het een aanrader. Ik heb het boek nog steeds op de plank staan en het blijft leuk om er even in te bladeren. Vooral voor geïnterneerde in de archeologie is het een goed introductie boek.

Disclaimer

Ik wil nog wel even zeggen dat zowel de schrijvers, uitgever als verkopers mij niet hebben betaald om deze review te schrijven. Ik wou graag zelf een boek review schrijven om eens mee te experimenteren. Vind je een review over archeologie boeken nou leuk, laat het me weten en misschien volgen er nog wel meer.

9 antwoorden op “Onder onze voeten boek review”

    1. Hoi Elyse, ik denk dat het een leuk cadeau is voor een enigszins geïnteresseerd persoon. Het boek bestaat uit veel kleurrijke plaatjes en alleen daarom al leuk om te hebben.

  1. Ik haat op school altijd al een onvoldoende voor geschiedenis en heb dat dus ook zo snel mogelijk laten vallen. Het interesseert mij echt totaal niet. 😉 Wat geweest is, is geweest en weer door! 😉

  2. Waar ik nieuwsgierig naar ben: je moest het lezen voor je studie, en daardoor blader je er nog af en toe doorheen, , maar zou je het ook zo kopen? Museum waar meisje van Yde ligt, Drenthe museum, is overigens absoluut een aanrader!

    1. Als ik het boek niet had moeten kopen maar was tegengekomen in de winkel, ja ik zou hem kopen. En je hebt gelijk het Drenthe museum is echt een aanrader, al ben ik er al 5 jaar niet geweest.

Geef een reactie