Over mij

Archeolife is ontstaan tijdens het schrijven van mijn bachelor scriptie. Het schrijfproses van een scriptie gaat vaak gepaard met ups en downs. Ik kreeg z’n angstig idee dat mijn scriptie, net als zoveel scripties, achter in een kast zou komen te liggen. Ik kwam toen op het idee om deze website te beginnen.

In 2019 studeerde ik af en was/ sindsdien ben ik een bachelor-archeoloog. Aangezien ik halverwege een studiejaar afstudeerde heb ik een halfjaar ergens anders gewerkt voordat ik aan mijn master archeologie zou beginnen.

In september van 2019 ben ik begonnen aan mijn master archeologie aan de Rijksuniversiteit in Groningen. We weten allemaal wat er in 2020 gebeurde in de wereld (Corona) maar net na het begin van de eerste lockdown ben ik begonnen aan mijn masterscriptie, ook hier schrijf ik graag over.

In september 2021 ben ik afgestudeerd en in oktober ben ik begonnen als junior archeoloog bij één van de archeologische bedrijven in Nederland.

Op verjaardagen of bij gesprekken met nieuwe mensen worden er natuurlijk vragen over mijn studie gesteld en mijn werk als archeoloog. Ik heb gemerkt dat veel mensen archeologie interessant vinden en ik krijg dus ook veel vragen, bijvoorbeeld wat is  archeologie. Maar ik krijg ook veel vragen naar mijn ideeën en ervaringen, ook die wil ik graag delen.

Archeo life, gescheiden door een troffel

Meld je aan op de nieuwsbrief en volg me ook op Twitter @ColineIris en op Facebook.

Vragen?

Heb jij een vraag over archeologie, een suggestie of een verzoek voor een onderwerp. Laat het mij weten via het contactformulier of onder het betredende artikel.